Koostisosad
5 dl leiget vett
2 spl Dansukkeri heledat siirupit
2 tl soola
3 pressitud küüslaugu küünt
12 dl nisujahu
Pintseldamiseks
küüslaugumaitselist grillimisõli
Juhised
Murendage pärm kausis. Valage peale vesi ja liigutage, kuni pärm on lahustunud. Lisage siirup, sool ja küüslauk. Sõtkuge sisse jahu, lisades seda vähehaaval, kuni taigen kausi servast lahti tuleb. Laske rätiku all 15 minutit kerkida. Valage taigen jahuga üle puistatud küpsetuslauale ja sõtkuge ühtlaseks. Jagage taigen osadeks, millest vormige piklikud kuklid ning asetage need küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Laske 30 minutit kerkida. Pintseldage grillimisõliga. Küpsetage ahju keskel 225 °C juures 15 minutit. Laske resti peal jahtuda.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.