Beseeküpsised šokolaadiga

u. 40 väikest küpsist

Hinne (1 tk)

Koostisosad

3 munavalget
180 g Dansukkeri kristallsuhkrut
2 spl Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut

Konjakiga maitsestamiseks
1 spl konjakit
100 g sulatatud valget šokolaadi
100 g hakitud pistaatsiapähkleid

Piparmündiga maitsestamiseks
3 tilka piparmündiõli
100 g sulatatud tumedat šokolaadi
50 g hakitud röstitud sarapuupähkleid

Juhised

Eelkuumutage ahi 125°C-ni.
Segage roostevabast terasest kausis (vm. kuuma kannatavas kausis) omavahel munavalged, kristallsuhkur ja muscovado suhkur. Asetage kauss keevkuuma vee sisse ja vahustage käsitsi kuni suhkrud on lahustunud.  Näpuvahel massi mudides ei tohiks ühtki terakest tunda.
Tõstke kauss veevannilt ning jätkake vahustamist elektrilise mikseriga kõrgetel pööretel, kuni mass on jahtunud. Vahustamise ajal lisage tuhksuhkur. 
Jaotage mass kaheks võrdseks osaks ning maitsestage üks osa konjakiga ning teine piparmündiõliga.
Valage massid pritsidesse ja pritsige küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed törtsukesed. Küpsetage eelkuumutatud ahjus 2-3 tundi (sõltuvalt pritsitud küpsiste suurusest) kuni besee on kuiv.
Kastke konjakiga maitsestatud küpsised valgesse šokolaadi ja pistaatsiapähklitesse. Kastke piparmündiga maitsestatud küpsised tumedasse šokolaadi ja sarapuupähklitesse.
Säilitage õhukindlalt suletavas karbis.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.