Jäätis moosiküpsistega

Segame moosiküpsised ja jäätise! Hea + hea = väga hea!

6 portsjonit

1,5 tundi + 5 tundi sügavkülmas

Hinne (3 tk)

Koostisosad

Mustikamoos
200 g mustikaid
100 g Dansukkeri moosisuhkrut

Moosiküpsised
200 g toasooja võid
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
240 g nisujahu
5 g küpsetuspulbrit

Jäätis
4 munakollast
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Juhised

Alustage mustikamoosi valmistamisest. Peske ja puhastage mustikad. Segage need moosisuhkruga kastrulis ja keetke 4-5 minutit. Eemaldage vaht ja valage steriliseeritud purki. Sulgege purk ja hoidke jahedas kohas.

Seejärel valmistage moosiküpsised. Kuumutage ahi 200°C-ni.

Vahustage või, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Segage jahu ja küpsetuspulber eraldi kausis ja lisage ettevaatlikult võisegule. Segage ühtlaseks tainaks.

Vormige tainas rulliks ja lõigake 20 tükiks, igaüks tuleb kaaluga umbes 25 g. Veeretage tükid pallideks ja asetage väikestesse muffinivormidesse. Vajutage sõrmega iga küpsise keskele õõnsus ja täitke see moosiga.

Küpsetage ahju alumisel siinil 14-16 minutit. Laske täielikult jahtuda.

Valmistage jäätis. Vahustage munakollased ja suhkur. Kuumutage piim, koor ja glükoosisiirup keemiseni. Mikserdage munasegu sooja piimasegu sisse. Kurnake läbi peene sõela.

Laske segul jahtuda, enne kui töötlete seda jäätisemasinaga või lasete sügavkülmas jäätuda. Asetage sügavkülma vähemalt 5 tunniks, segades aeg-ajalt.

Kui jäätis on osaliselt külmunud, segage juurde umbes 3 supilusikatäit moosi ja umbes 6 pooleks murtud moosiküpsist. See annab jäätisele parema välimuse.

Kaunistage serveerimisel moosiküpsistega.

Nipp!
Kasutasime selles retseptis mustikamoosi, kuid võite kasutada ükskõik millist teile meelepärast moosi. Inspiratsiooni leiate siit.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Jäätis moosiküpsistega

Isevalmistatud jäätis

Valmistage suvel endale ise jäätist! Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Rabarberi-maasika juustukook

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.