Koostisosad
4 dl kaerahelbeid
1 dl Dansukkeri Ökosuhkrut või Demerara suhkrut
1 muna
1/2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
1–1 1/2 tl piparkoogimaitseainet
200–300 g valget või tumedat šokolaadi
Juhised
Sulatage rasvaine ning segage see taignakausis kaerahelvestega. Laske helvestel veidi paisuda. Lisage ülejäänud koostisained ning segage ühtlaseks taignaks.
Tõstke lusikaga väikesed taignatörtsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuna küpsised vajuvad küpsedes lapikuks, jätke taignatörtsude vahele piisavalt ruumi.
Küpsetage 170 kraadises ahjus 6–8 minutit.
Sulatage šokolaad kas veevannil või mikrolaineahjus. Kastke küpsiseid vedelasse šokolaadi ja asetage taldrikule üksteise kõrvale ritta. Asetage veidikeseks külma, et šokolaad taheneks.
Serveerige nt. kuuma glögi kõrvale.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastusega valmistatud jõuluküpsetised
Leia retsepte ja inspiratsiooni ainulaadsete jõulusüdamete jaoks kõigile, kellest hoolid.
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.