Karlsbadi rabarbrisaiakesed

Karlsbaderi saiakeste tainas on tavapäraste saiakeste taignast paksem. Küpsetage suvine kohvisai ja täitke oma karlsbaderi saiakesed rabarberiga!

u. 40 väikest kuklit

3 tundi

Hinne (6 tk)

Koostisosad

Saiataigen
1 pakk pärmi
250 ml piima
4 muna
250 g toasooja võid
170 g Dansukkeri heledat siirupit
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
900-960 g nisujahu

Kardemonitäidis
100 g toasooja võid
1 1/2 tl jahvatatud kardemoni
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Rabarbritäidis
200 g rabarberit
2 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 spl vett
Pintseldamiseks
1 muna

Glasuur
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
2 spl vett

Juhised

Murendage pärm mikseri kaussi, soojendage piim käesoojaks. Valage piim pärmile ja segage kuni pärm on sulanud. Hakkige või, lisage ka kõik ülejäänud taigna koostisained mikserisse segades aeglastel pööretel. Tõstke segamiskiirust ja sõtkuge tainast veel 7 minutit.

Asetage taigen rätikuga kaetult 30 minutiks kerkima. Valmistage täidised. Vahustage kõik kardemonitäidise koostisained kreemjaks. Loputage ja hakkige rabarber, keetke rabarberitükke vee ja suhkruga 3 minutit. Segage läbi ja jätke jahtuma.

Jaotage taigen pooleks, rullige mõlemad pooled võrdse suurusega ristkülikuteks. Katke ristkülikud kardemonitäidisega, lõigake mõlemad u. 8x8 cm suurusteks ruutudeks.

Asetage iga ruudu keskele lusikatäis rabarberitäidist ja voltige ruudu nurgad keskele kokku. Laduge saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja katke rätikuga. Laske u.90 minutit kerkida.

Eelsoojendage ahi 210°C-ni.

Pintseldage saiad lahti klopitud munaga üle ja küpsetage ahju keskmisel siinil nii 10 minutit. Laske jahtuda.

Segage kokku glasuur ja niristage saiadele.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Piparkoogid

Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Jõulukook apelsini ja mandlitega

Hõrgutavad pühad

Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.

Sidruni-ingverimoos

Kõige maitsvam jõulupakk

Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Muinasjutuline šokolaadikook

Pühadehõngulised küpsetised

Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.

Jõulujoogid

Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.