Koostisosad
1 dl piima
5 dl vett
2 spl Dansukkeri Leivasiirupit
2 dl kaerakliisid
2 riivitud küüslauguküünt (võib ka välja jätta)
9-10 dl Manitoba jahu või tugevat saiajahu
2 tl soola
tööpinnale puistamiseks jahu
Juhised
Murendage pärm kausis, lisage piim ja segage kuni pärm on lahustunud. Lisage vesi, siirup, kaerakliid ja küüslauk. Lisage vähehaavel taignasse jahu. Lisage sool ja sõtkuge veel veidi. Jätke taigen 2 tunniks kerkima. Asetage taigen tööpinnale ning jagage kaheks võrdseks osaks. Vormige mõlemast osast u. 15 x 30 cm ristkülik. Lõigake ristkülik ribadeks ja asetage ribad küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Vormige ribade otsad kondiotste kujuliseks (venitage diagonaalis pisut laiemaks). Jätke ahjuplaadile veel tunniks kerkima. Pitseldage kondid veega üle ja küpsetage ahju keskmises osas u. 10 minutit 250°C kraadi juures. Laske traatrestile laotatult jahtuda.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Hõrgutavad pühad
Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.