Köömnekeerud

u. 24 tk

Hinne (0 tk)

Koostisosad

50 g pärmi
100 g margariini
5 dl vett
1/2 dl Dansukkeri Leivasiirupit
1 tl soola
1 dl seesami seemneid
1 dl tatrahelbeid
3 dl riivitud kõvemat sorti juustu
1 spl jahvatatud köömneid
u. 13 dl rukkijahu/nisujahu segu

Katteks
1 muna
köömneid
soolahelbeid

Juhised

Murendage pärm taignakaussi. Sulatage margariin, lisage vesi ja soojendage 37°C kraadini (käesoojaks). Lisage vedelik taignakaussi ja segage kuni pärm on lahustunud. Lisage siirup, sool, seesamiseemned, juust ja jahvatatud köömned. Lisage sõtkudes vähehaaval jahu, kuni taigen kausi servade küljest lahti lööma hakkab. Katke taignakauss puhta köögirätikuga ning jätke 30 minutiks kerkima.

Sõtkuge taigen jahusel tööpinnal siledaks ning jaotage kaheks võrdseks tükiks. Rullige mõlemast pikergune rull ning lõigake 12 tükiks (kokku siis 24 tk). Rullige igast tükist umbes 60 cm taignariba. Murdke taignaribad kokku ning keerutage spiraalideks. Asetage taignakeerud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning laske veel 30 minutit kerkida.

Pintseldage taignakeerde lahtiklopitud munaga ning puistake üle köömnete ning soolahelvestega. Küpsetage ahju keskmisel siinil 250°C kraadi juures u. 10 minutit. Laske traatrestil köögitätikuga kaetult jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.