Krevetirisoto

2-le

Hinne (0 tk)

Koostisosad

100 g tükeldatud rohelist sparglit
1 purk soolvees vähisabasid (170 g)
200 g kooritud krevette (70-90 tk)
2 peeneks hakitud šalottsibulat
25 g võid
2 dl risotoriisi
5 dl vett
2 spl juurviljamaitselist puljongifondi
2 dl valget veini
2 dl riivitud kõva küpset juustu
1 purustatud küüslaugu küüs
1 tl Dansukkeri fariinsuhkrut
1/4 dl hakitud tilli
6 poolitatud kirsstomatit

Kaste
1 dl väherasvast hapukoort
2 spl tomatipüreed
2-3 tl Dansukkeri tuhksuhkrut

Juhised

Segage kokku kastme koostisained ning jätke kuni serveerimiseni külmkappi.

Asetage sparglitükid mõneks hetkeks soolaga maitsestatud keevasse vette, nõrutage. Nõrutage vähisabad. Pradige sibul paksupõhjalises kastrulis kergelt võiga läbi. Lisage riis ning praadige pidevalt segades läbi. Lisage vein ning keetke madalal kuumusel, kuni vein on riisi sisse imbunud. Segage vesi ja puljongifond. Valage riisile 1-2 dl puljongit, jätkake keetmist aeg-ajalt segades. Lisage puljongit vastavalt sellele, kuidas riis paisudes vedelikku sisse imab (kuivaks ei tohi jääda). Jätkake, kuni kogu puljong on risotosse imbunud. Lisage juust ja küüslauk ning segage hoolikalt läbi. Lisage spargel, puhastatud krevetid ning till. Serveerimisel kaunistage poolitatud tomatitega. Serveerige soojalt.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.