Kuulitort

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Põhi
4 muna
2 dl Dansukkeri Ekstrapeent valget suhkrut
1 dl kartulijahu
1 dl nisujahu
2 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit

Vanillikreem
1 muna
2 dl piima
1 spl kartulijahu
1/2 dl vahukoort
3/4 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuh­krut

Täidis
4 želatiinilehte
Vanillikreemi (retsept üleval)
3 dl vahukoort
Kaunistamiseks
300 g mandlimassi
2 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
punast toiduvärvi

Juhised

Määrige umbes 26 cm läbimõõduga ümar vorm võiga ning puistake üle riivsaiaga.

Vahustage munad koos suhkruga kergeks õhuliseks vahuks. Segage muud tordipõhja koostisosad omavahel ning lisage munadele. Valage tainas vormi ja küpsetage ahju alumises osas 175 °C umbes 40 minutit. Kallutage kook restile ning laske jahtuda. Lõigake kook kolmeks kihiks.

Leotage želatiinilehti külmas vees. Segage potis kokku vanillikreemi koostisosad ning keetke madalal kuumusel pidevalt segades kuni kreem on paksenenud. Võtke želatiinilehed veest ning segage sooja kreemi sisse. Asetage kreem jahtuma. Vahustage täidise vahukoor tugevaks vahuks ning segage jahtunud kreemi hulka.

Määrige kolmandik kreemist ühele kihile, rohkem keskele kui äärtele. Asetage peale teine kiht ning määrige vanillikreemi ka sellele. Asetage peale viimane kiht ning määrige ülejäänud vanillikreem sellele ning ka koogi külgedele. Jälgige, et enamik kreemist oleks keskel, nii et tort oleks keskelt kumer.

Hõõruge tuhksuhkur mandlimassi sisse, lisades veidi punast toiduvärvi. Rullige mandlimass kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks. Katke tort mandlimassiga, suruge see ümber koogi külgede ning lõigake üleliigne mandlimass ära.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.