Leedriõiesiirup

u. 2 1/2 liitrit

Hinne (1 tk)

Koostisosad

40 leedriõiekobarat
3 sidrunit
2 liitrit keeva vett
1 1/2 kg Dansukkeri kristallsuhkrut
50 g sidrunhapet

Juhised

Loputage leedriõiekobarad voolava vee all ning nõrutage köögipaberil. Asetage kobarad suurde kaussi. Peske hoolikalt sidrunid, viilutage need ning valage viilud leedriõitele. Valage nii õied kui sidruniviilud keeva veega üle. Lisage suhkur ja segage kuni see lahustub. Lisage sidrunhape. Katke kauss kaanega ning jätke kolmeks päevaks maitsestuma. Kurnake ja valage vedelik steriliseeritud pudelitesse. Säilitage külmikus või sügavkülmas.

Maitse varieerimiseks: lisage 1 kaneelikoor või 1 spl värsket riivitud ingverit

Sama maitsva siirupi saate selle retsepti abil valmistada ka näiteks sireliõitest või mustsõstralehtedest.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Piparkoogid

Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Jõulukook apelsini ja mandlitega

Hõrgutavad pühad

Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.

Sidruni-ingverimoos

Kõige maitsvam jõulupakk

Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Muinasjutuline šokolaadikook

Pühadehõngulised küpsetised

Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.

Jõulujoogid

Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.