Luksuslik jäätise sandwich

Mustika-juustukoogijäätis valge šokolaadi triibuliste kaerahelbeküpsistega.

1 liiter

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Mustika-juustukoogi jäätis
2 lehte želatiini
500 ml täispiima
115 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
12 g Dansukkeri glükoosisiirupit
200 ml maitsestamata toorjuustu
165 g mustikaid

Kaerahelbeküpsised
90 g nisujahu
15 g kaerahelbeid
2 g soodat
60 g võid
95 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 suur muna
3 ml valget veiniäädikat

Kaunistamiseks
50 g sulatatud valget šokolaadi

Juhised

Mustika-juustukoogi jäätis
Võib valmistada mitu päeva enne serveerimist.

Leota želatiini külmas vees umbes 15 minutit. Mõõda piim, peensuhkur ja glükoosisiirup kastrulisse ning kuumuta umbes 80°C-ni. Lisa leotatud želatiinilehed piimasegusse. Tõsta kastrul pliidilt.

Lisa mustikad ja toorjuust, sega hoolikalt, valmista jäätisemasina abil jäätis. Aseta sügavkülma umbes 3 tunniks või üleöö. Kui jäätis on külmunud, lõika sellest 10 umbes 2–3 cm paksust ümmargust ketast (mõõdust saad aimu kui küpsised on valmis).

Kaerahelbeküpsised
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Mõõda kaussi jahu, kaerahelbed ja sooda.
Vahusta või ja suhkur kohevaks, lisa munad ja klopi ühtlaseks tainaks. Lisa ettevaatlikult segades kuivained ja see järel äädikas. Aseta tainas umbes tunniks külmkappi, et see saaks veidi taheneda.

Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Jaota tainas 20 palliks. Lao pallid plaadile, jättes nende vahele piisavalt ruumi lapikuks vajuda (võimalik, et pead mitmes jaos küpsetama). Küpseta neid ahjus keskmisel siinil umbes 8 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid.

Maiuse kokkupanek
Sulata valge šokolaad. Laota 10 küpsist serveerimisalusele ja säti iga küpsise peale üks jäätiseketas. Pane jäätise peale teine küpsis. Nirista valget šokolaadi pealmistele küpsistele ja lase sel taheneda.

Serveerimine
Serveeri taldrikul või küpsetuspaberist volditud kolmnurka mähituna.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.