Maotort e. Ussikook

15 tükki

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Suhkrukoogi põhiretsept
50 g võid või margariini
2 muna
3 dl Dansukkeri Šokolaadi- või Maasikamaitselist Tuhksuhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl vett
küpsetusvormi määrimiseks võid
või margariini ja riivsaia või mannat

Glasuur
2 dl Dansukkeri Šokolaadi- või Maasikamaitselist Tuhksuhkrut
2-3 tl vett
Pehme glasuuri saamiseks lisage 1 tl õli, kõvema saamiseks aga 1 munavalge.

Juhised

Küpsetage kaks ümmargust suhkrukooki. Laske jahtuda. Lõigake mõlemad koogid keskelt pooleks, poolkuu kujuliseks. Lõigake iga poolkuu keskelt välja pool ringi, nii et alles jääb 4 C-kujulist kooki. Poolitage need keskelt kaheks kihiks ja pange kihtide vahele meelepärast täidist, näiteks moosi, marju
või trühvlit. Pange C-kujulised koogid kokku üheks maokujuliseks koogiks. Lõigake koogi otsad pea- ja sabakujuliseks. Katke glasuuriga. Kandke tordipritsi abil koogile maomuster ning silmad ja keel. Kaunistage pärlsuhkruga.

Suhkrukoogi põhiretsept
1. Määrige u. 1 1/2 liitrine küpsetusvorm võiga ja puistake üle manna või riivsaiaga. Lülitage ahi temperatuurile 175°.

2. Sulatage rasvaine ja laske sellel jahtuda.

3. Kloppige munad meelepärase maitsega tuhksuhkruga vahule. Segage küpsetuspulber jahuga ja lisage munadele.

4. Lisage rasvaine ja vesi. Valage taigen vormi.

5. Küpsetage ahju alumises osas 40-50 minutit.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.