Mariakoogid

15 tükki

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Keedutaigen
1 1/2 dl vett
50 g võid või margariini
1 dl nisujahu
1 suur muna

Muretaigen
1 dl nisujahu
2 spl Dansukkeri Valget suhkrut
1/2 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
40 g võid või margariini

Täidis
1 1/2 dl moosi
1/2 dl vahukoort

Vaniljekreem
1 munakollane
1 dl rõõska koort
1 spl kartulijahu
1 spl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut

Kaunistamiseks
Dansukkeri Tuhksuhkrut
Soovi korral moosi või želeed

Juhised

Alustage muretaigna koostisosade kokkusegamisega. Asetage valmis taigen kilekotti ja laske külmkapis 1 tund seista.

Jätkake vaniljekreemiga. Segage kõik koostisained peale vanillisuhkru kastrulis ja laske tasasel tulel keeda, kuni kreem on paksuks läinud. Laske kreemil enne vanillisuhkru lisamist jahtuda.

Laske vesi ja rasvaine kastrulis keedutaigna jaoks keema. Lisage jahu ja keetke, samal ajal segades, kuni taigen ei kleepu enam kastruli servade külge. Tõstke kastrul pliidilt ära ja laske taignal enne muna lisamist veidi jahtuda. Segage tugevasti. Lõigake taigen väikesteks ümmargusteks pallikesteks ja pange küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile.

Rullige muretaigen 3 mm paksuseks plaadiks. Lõigake klaasi vms abil välja väikesed ümmargused koogid. Asetage igale taignapallile üks kook. Küpsetage ahju alumises osas 175° C juures ca 30 minutit. Laske küpsetusrestil jahtuda.

Vahustage koor tugevaks vahuks ning kallake vaniljekreemi sisse. Tehke väike auk kookide alumisse serva ja pritsige kookidesse kõigepealt veidi moosi. Seejärel jaotage kreem kookidesse. Puistake üle tuhksuhkruga ja kaunistage soovi korral moosi/želeetilgakestega. Serveerige kohe, enne kui koogid muutuvad pehmeks ja niiskeks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.