Mazarini koogikesed vaarikatega

Suvised vaarikamoosiga täidetud ja roosa glasuuriga kaetud mazarini koogikesed. Küpseta, jaga ja naudi!

2 tundi

umbes 20

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Vaarikamoos
200 g vaarikaid
100 g Dansukkeri moosisuhkrut

Muretaigen
150 g toasooja võid
90 g Dansukkeri tuhksuhkrut
180 g nisujahu
1 munakollane

Mandlitäidis
260 g jahvatatud mandleid
140 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
110 g toasooja võid
3 muna
3-4 mõrumandlit

Glasuur
360 g Dansukkeri tuhksuhkrut
umbes 2-3 spl vett
mõni tilk siirupit vaarikamoosist

Juhised

Alusta vaarikamoosi valmistamisest. Pese ja puhasta vaarikad. Sega need moosisuhkruga kastrulis ja keeda 4-5 minutit. Eemalda vaht ja vala sooja steriliseeritud purki. Pane purgile kaas peale ja hoia jahedas kohas.

Valmista muretaigen. Sega kõik koostisosad kiirelt kokku köögikombainis või käsitsi. Veereta palliks ja lase tainal toidukilesse mähitult külmkapis umbes 30 minutit puhata.

Kuumuta ahi 175°C-ni ja valmista täidis. Sega jahvatatud mandlid, suhkur ja või. Lisa munad ükshaaval ja sega ühtlaseks massiks. Riivi mõrumandlid.

Jaga tainas 20 tükiks, iga tükk tuleb kaaluga umbes 20 g. Suru tainatükid fooliumist või terasest mazarini vormidesse ja kata põhjad umbes 1 tl moosi ja umbes 1 spl täidisega. Pane vormid küpsetusplaadile.

Küpseta ahju keskel umbes 17-20 minutit. Lase jahtuda. Pööra mazarini koogikesed tagurpidi küpsetuspaberile ja aseta neile peale plaat, et põhjad lamedaks läheksid.

Valmista glasuur. Sega tuhksuhkur, vesi ja natuke vaarikamoosi vedelikku. Pööra koogid uuesti õigetpidi, kata glasuuriga, kui need on täielikult jahtunud.

Nipp!
Helet muscovado suhkur annab mazarini koogikestele täidlasema maitse koos kerge karamellinoodiga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.