Koostisosad
Vaarikamoos
200 g vaarikaid
100 g Dansukkeri moosisuhkrut
Muretaigen
150 g toasooja võid
90 g Dansukkeri tuhksuhkrut
180 g nisujahu
1 munakollane
Mandlitäidis
260 g jahvatatud mandleid
140 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
110 g toasooja võid
3 muna
3-4 mõrumandlit
Glasuur
360 g Dansukkeri tuhksuhkrut
umbes 2-3 spl vett
mõni tilk siirupit vaarikamoosist
Juhised
Alusta vaarikamoosi valmistamisest. Pese ja puhasta vaarikad. Sega need moosisuhkruga kastrulis ja keeda 4-5 minutit. Eemalda vaht ja vala sooja steriliseeritud purki. Pane purgile kaas peale ja hoia jahedas kohas.
Valmista muretaigen. Sega kõik koostisosad kiirelt kokku köögikombainis või käsitsi. Veereta palliks ja lase tainal toidukilesse mähitult külmkapis umbes 30 minutit puhata.
Kuumuta ahi 175°C-ni ja valmista täidis. Sega jahvatatud mandlid, suhkur ja või. Lisa munad ükshaaval ja sega ühtlaseks massiks. Riivi mõrumandlid.
Jaga tainas 20 tükiks, iga tükk tuleb kaaluga umbes 20 g. Suru tainatükid fooliumist või terasest mazarini vormidesse ja kata põhjad umbes 1 tl moosi ja umbes 1 spl täidisega. Pane vormid küpsetusplaadile.
Küpseta ahju keskel umbes 17-20 minutit. Lase jahtuda. Pööra mazarini koogikesed tagurpidi küpsetuspaberile ja aseta neile peale plaat, et põhjad lamedaks läheksid.
Valmista glasuur. Sega tuhksuhkur, vesi ja natuke vaarikamoosi vedelikku. Pööra koogid uuesti õigetpidi, kata glasuuriga, kui need on täielikult jahtunud.
Nipp!
Helet muscovado suhkur annab mazarini koogikestele täidlasema maitse koos kerge karamellinoodiga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.