Koostisosad
Brioche
25 g presspärmi
5 muna
100 ml Dansukkeri heledat siirupit
1 tl soola
420-480 g nisujahu
350 g toasooja võid
1 muna pintseldamiseks
Vaniljekreem
1/2 vanillikaun
250 ml vahukoort
4 munakollast
45 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 spl maisitärklist
25 g toasooja võid
Kaunistamiseks
Värskeid marju
Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Vaniljekreem
Valage vahukoor kastrulisse ning kraapige vanillikaunast seemned vedeliku sisse, lisage ka kaun ise ning kuumutage keemiseni.
Tõstke keedunõu pliidilt, laske veidi jahtuda ning eemaldage vanillikaun.
Vahustage munakollased suhkrute ja maisitärklisega kohevaks vahuks
Niristage vahustamist jätkates vahukoor munavahu hulka. Valage segu kastrulisse tagasi ning kuumutage pidevalt segades keemiseni. Kui segu pakseneb tõstke kastrul pliidilt. Lisage kreemile vähehaaval või ja segage korralikult läbi. Asetage külmikusse.
Brioche
Murendage pärm kaussi ning lisage munad. Segage kuni pärm on sulanud.
Lisage siirup, sool ja nisujahu ning sõtkuge pehmeks ühtlaseks taignaks, lisage vähehaaval või. Sõtkuge veel umbes 10 minutit. Katke taignakauss puhta rätikuga ning asetage vähemalt 5 tunniks külmikusse.
Sõtkuge taigen jahuga üle puistatud tööpinnal läbi, rullige u. 1 cm paksuseks ja lõigake taignast u. 10 cm läbimõõduga kettad. Laduge kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jätke veel 1 tunniks kerkima.
Vajutage kahe sõrme abil taignaketaste keskele lohk. Pintseldage üle lahtiklopitud munaga ja pritsige lohkudesse vaniljekreem. Küpsetage 220 °C juures umbes 5 minutit.
Tõstke brioche’id ahjust välja jahtuma, kaunistage värskete marjadega ja puistake tuhksuhkruga üle.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.