Mini-kaneelisaiakesed

ca 40 tk

Hinne (3 tk)

Koostisosad

75 g võid või margariini
2 1/2 dl piima
25 g pärmi
1 ml soola
3/4 dl Dansukkeri peensuhkrut või Heledat Siirupit
1 tl jahvatatud kardemoni
ca 7 dl nisujahu

Täidis
50 g võid või margariini
1/2 dl Dansukkeri fariinsuhkrut
1spl kaneeli

Pintseldamiseks
muna

Kaunistamiseks
Pärlsuhkur

Pisikesed koogivormid

Juhised

Sulatage rasvaine kastrulis. Lisage piim ja soojendage 37° C-ni (käesoojaks).

Peenestage pärm taignanõusse ja lisage veidi vedelikku kastrulist. Segage, kuni pärm on vedel. Lisage ülejäänud vedelik.

Segage taignasse sool, suhkur, kardemon ja 2/3 jahust. Sõtkuge tainas ühtlaseks ja pehmeks. Lisage jahu ja sõtkuge tainast, kuni see anuma servadest lahti lööb. Laske taignal rätiku all kerkida kuni taigna maht on kahekordistunud, 20-30 minutit.

Segage omavahel kokku täidise koostisosad.

Tõstke taigen jahuga üle puistatud küpsetuslauale ja sõtkuge pehmeks. Rullige taigen nelinurkseks plaadiks. Määrige täidis taignale. Lõigake plaat 3 tükiks. Rullige iga tükk kokku ja lõigake rullid tükkideks. Asetage tükid väikestesse pabervormidesse. Laske rätiku all veel 20 minutit kerkida.

Kuumutage ahi 250° C kraadini. Pintseldage saiakesi lahtiklopitud munaga. Riputage peale pärlsuhkrut. Küpsetage ahju keskmises osas ligikaudu 8 minutit.

Asetage restile rätiku alla jahtuma.

Kui Teile ei meeldi kaneel, siis võite selle asemel kasutada täidisena mõnda alltoodud variantidest:
50 g võid või margariini, 1/2 dl peensuhkrut, 1/2 tl vanillsuhkrut, või
50 g võid või margariini, 1/2 dl peensuhkrut, 2 tl kardemoni, või
25 g võid või margariini, 75 g riivitud mandleid, või
1 dl apelsinimarmelaadi, või
1 dl rosinaid

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.