Muinasjutuline šokolaadikook

Tõeliselt imeline šokolaadikook, mis on mahlane ja rikkalik ja see kõik on kreemja karamellikatte all. Kaunista tumeda šokolaadi ja pohladega.

12-14 tükki

umbes 3 tundi

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Šokolaadipõhi
75 g tumedat šokolaadi
200 ml kuuma kohvi
200 ml piima
100 g jogurtit
2 muna
125 ml rapsiõli
240 g nisujahu
130 g Dansukkeri kristallsuhkrut
190 g Dansukkeri tumedat muscovado suhkrut
30 g kakaod
5 g küpsetuspulbrit
9 g söögisoodat
3 tl soola 

Šokolaadivaht
50 g piimašokolaadi
50 g tumedat šokolaadi
200 ml vahukoort
2 munakollast
30 g Dansukkeri tumedat muscovado suhkrut 

Karamellikate
300 g toasooja võid
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut
300 g toasooja toorjuustu
50 g soolakaramellikastet

Kaunistamiseks
300 g tumedat šokolaadi
50 g pohli + Dansukkeri kristallsuhkrut
Rohelisi maitsetaimi

Juhised

Alusta šokolaadivahu koostisosade toatemperatuurile tõstmisest. Seejärel valmista šokolaadipõhi. Kuumuta ahi 150°C-ni ülemise ja alumise kuumuse seadistusel. Haki šokolaad, sulata veevannis ja pane kõrvale. Valmista kohv ja sega see piima, jogurti, munade ja õliga kausis. Pane kõrvale. Sega kuivad koostisosad teises kausis. 

Sega kuivad koostisained munasegusse ja sega, kuni saad ühtlase, kerge taina. Lõpuks sega sisse šokolaad. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi, läbimõõduga umbes 21 cm. Küpseta ahju alumisel siinil umbes 1 tund ja 20 minutit. Kook ei tohiks enam olla kleepuv. Lase täielikult jahtuda. 

Valmista šokolaadivaht. Sulata šokolaad veevannis, lase jahtuda. Vahusta koor kergelt ja pane kõrvale. 
Vahusta munakollased muscovado suhkruga, kuni segu on hele ja kohev. Lisa segades vähehaaval šokolaad munavahule. Sega õrnalt ja lisa vähehaaval vahukoor. Sega ühtlaseks vahuks. 

Lõika põhi 3 kihiks ja määri šokolaadivaht alumisele kihile. Pane see kiht külmikusse.

Valmista karamellikate. Vahusta võid umbes 5 minutit ja lisa tuhksuhkur. Vahusta veel paar minutit, kuni segu muutub valgeks ja kohevaks. Lisa toorjuust ja karamellikaste ning vahusta kohevaks glasuuriks. Pane külmkappi umbes 30 minutiks.

Kui esimene koogikiht on külmikus tahenenud, võta põhi välja ja aseta serveerimisalusele. Kata teise kihiga ja määri sellele karamelliglasuur. Tõsta sellele viimane kiht ja määri ülejäänud glasuuriga. Pane külmkappi.

Valmista šokolaadikaunistus. Pane tööpinnale kaks küpsetuspaberilehte ja sulata šokolaad veevannis. Määri šokolaad õhukese ja ühtlase kihina mõlemale küpsetuspaberile, rulli mõlemad rullideks ja lase sügavkülmas taheneda umbes 20 minutit. Kui šokolaad on tahenenud, võta rullid välja ja pigista rulle nii, et šokolaad murduks piklikeks tükkideks. Säti tükid koogi külgedele, et see näeks välja nagu puutüvi. Sega külmutatud pohlad vähese suhkruga ja kaunista kook pohlade ja roheliste maitsetaimede lehekestega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.