Muinasjutuline šokolaadikook

Tõeliselt imeline šokolaadikook, mis on mahlane ja rikkalik ja see kõik on kreemja karamellikatte all. Kaunista tumeda šokolaadi ja pohladega.

12-14 tükki

umbes 3 tundi

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Šokolaadipõhi
75 g tumedat šokolaadi
200 ml kuuma kohvi
200 ml piima
100 g jogurtit
2 muna
125 ml rapsiõli
240 g nisujahu
130 g Dansukkeri kristallsuhkrut
190 g Dansukkeri tumedat muscovado suhkrut
30 g kakaod
5 g küpsetuspulbrit
9 g söögisoodat
3 tl soola 

Šokolaadivaht
50 g piimašokolaadi
50 g tumedat šokolaadi
200 ml vahukoort
2 munakollast
30 g Dansukkeri tumedat muscovado suhkrut 

Karamellikate
300 g toasooja võid
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut
300 g toasooja toorjuustu
50 g soolakaramellikastet

Kaunistamiseks
300 g tumedat šokolaadi
50 g pohli + Dansukkeri kristallsuhkrut
Rohelisi maitsetaimi

Juhised

Alusta šokolaadivahu koostisosade toatemperatuurile tõstmisest. Seejärel valmista šokolaadipõhi. Kuumuta ahi 150°C-ni ülemise ja alumise kuumuse seadistusel. Haki šokolaad, sulata veevannis ja pane kõrvale. Valmista kohv ja sega see piima, jogurti, munade ja õliga kausis. Pane kõrvale. Sega kuivad koostisosad teises kausis. 

Sega kuivad koostisained munasegusse ja sega, kuni saad ühtlase, kerge taina. Lõpuks sega sisse šokolaad. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi, läbimõõduga umbes 21 cm. Küpseta ahju alumisel siinil umbes 1 tund ja 20 minutit. Kook ei tohiks enam olla kleepuv. Lase täielikult jahtuda. 

Valmista šokolaadivaht. Sulata šokolaad veevannis, lase jahtuda. Vahusta koor kergelt ja pane kõrvale. 
Vahusta munakollased muscovado suhkruga, kuni segu on hele ja kohev. Lisa segades vähehaaval šokolaad munavahule. Sega õrnalt ja lisa vähehaaval vahukoor. Sega ühtlaseks vahuks. 

Lõika põhi 3 kihiks ja määri šokolaadivaht alumisele kihile. Pane see kiht külmikusse.

Valmista karamellikate. Vahusta võid umbes 5 minutit ja lisa tuhksuhkur. Vahusta veel paar minutit, kuni segu muutub valgeks ja kohevaks. Lisa toorjuust ja karamellikaste ning vahusta kohevaks glasuuriks. Pane külmkappi umbes 30 minutiks.

Kui esimene koogikiht on külmikus tahenenud, võta põhi välja ja aseta serveerimisalusele. Kata teise kihiga ja määri sellele karamelliglasuur. Tõsta sellele viimane kiht ja määri ülejäänud glasuuriga. Pane külmkappi.

Valmista šokolaadikaunistus. Pane tööpinnale kaks küpsetuspaberilehte ja sulata šokolaad veevannis. Määri šokolaad õhukese ja ühtlase kihina mõlemale küpsetuspaberile, rulli mõlemad rullideks ja lase sügavkülmas taheneda umbes 20 minutit. Kui šokolaad on tahenenud, võta rullid välja ja pigista rulle nii, et šokolaad murduks piklikeks tükkideks. Säti tükid koogi külgedele, et see näeks välja nagu puutüvi. Sega külmutatud pohlad vähese suhkruga ja kaunista kook pohlade ja roheliste maitsetaimede lehekestega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Piparkoogid

Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Jõulukook apelsini ja mandlitega

Hõrgutavad pühad

Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.

Sidruni-ingverimoos

Kõige maitsvam jõulupakk

Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Muinasjutuline šokolaadikook

Pühadehõngulised küpsetised

Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.

Jõulujoogid

Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.