Koostisosad
200 g toasooja võid
1 ½ dl Dansukkeri Demerara suhkrut
1 spl Dansukkeri kaneelisuhkrut
1 muna
3 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
1 l mustikaid (soovi korral asendage osa marjadest vaarikatega)
2 dl Dansukkeri moosisuhkrut või marmelaadisuhkrut
1 spl kartulijahu
Pealepuistamiseks
Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Alustage täidise valmistamisest. Selleks valage kõik täidise koostisained keedunõusse ja kuumutage keemiseni. Jätke jahtuma.
Segage omavahel toasoe või ning suhkur. Lisage muna ja omavahel segatud küpsetuspulber ning nisu- ja rukkijahu. Asetage taigen u. veerand tunniks külmikusse. Seejärel suruge ca 2/3 taignast pirukavormi põhja ja külgedele. Rullige viimane kolmandik taignast toidukile vahel õhukeseks “pirukakaaneks”.
Valage mustikakissell pirukavormi ja katke “taignakaanega”. Torkige kaane sisse kahvliga mõned augud ja küpsetage pirukat 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni piruka pealispind on kaunilt kuldne ja pirukas ise valmis. Laske veidi jahtuda ning puistake üle tuhksuhkruga. Serveerige näiteks vaniljejäätisega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Hõrgutavad pühad
Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.