Mustikaunelm

20-30 tükki

1,5 tund

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Koogipõhi
220 g võid
90 g Dansukkeri kristallsuhkrut
3 1/2 dl nisujahu
1 munakollane
1/2 sidruni riivitud koor

Kate
150 g mustikamahla (300 g külmutatud mustikaid)
225 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
30 g nisujahu
4 muna
1/2 sidruni mahl

Juhised

Eelkuumutage ahi 180 °C-ni.
Sõtkuge kõik koogipõhja koostisained taignaks.
Vooderdage neljakandiline koogivorm (u. 24 x 30 cm) kergelt õliga määritud küpsetuspaberiga. Suruge taigen koogivormi põhja. Küpsetage ahju alumisel siinil 10-13 minutit. Laske veidi jahtuda.
Vahepeal suruge sulanud mustikad läbi tiheda sõela ning lisage saadud mahlale sidrunimahl.
Segage suhkur jahuga, kloppige juurde munad. Kõige lõpuks lisage mustikamahl ja segage ühtlaseks massiks. Valage kate koogipõhjale ja pistke vorm tagasi ahju veel 15 minutiks. Laske jahtuda ja lõigake kook tükkideks. Serveerimisel puistake üle tuhksuhkruga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Piparkoogid

Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Jõulukook apelsini ja mandlitega

Hõrgutavad pühad

Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.

Sidruni-ingverimoos

Kõige maitsvam jõulupakk

Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Muinasjutuline šokolaadikook

Pühadehõngulised küpsetised

Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.

Jõulujoogid

Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.