Mustsõstra-karamelli jäätisetort kaerapuruga

u. 10 viilu

Hinne (21 tk)

Koostisosad

Karamellijäätis
4 munakollast
50 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Kaerapuru
50 g toasooja võid
25 g Dansukkeri fariinsuhkrut
20 g Dansukkeri heledat siirupit
45 g nisujahu
40 g kaerahelbeid

Mustsõstrajäätis
400 g mustsõstraid (u. 200 g püreed)
70 g Dansukkeri heledat siirupit
4 munakollast
50 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Kaunistamiseks
kaerapuru
marju
söödavaid lilli

Juhised

Karamellijäätise valmistamiseks vahustage munakollased suhkru ja siirupiga. Kuumutage piim, vahukoor ja glükoosisiirup eraldi kastrulis keemiseni, tõstke kastrul pliidilt ja niristage vedelik vahustamist jätkates munavahule. Kurnake segu läbi peene sõela ning asetage jahtuma.

Töödelge jahtunud segu jäätisemasinas või asetage vähemalt 3 tunniks sügavkülma (segage iga tunni tagant).

Puru valmistamiseks kuumutage ahi 150 °C kraadini, segage puru koostisained omavahel ning laotage ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage ahju keskmisel siinil u. 20 minutit. Laske jahtuda.

Valage 2/3 purust ovaalsesse silikoonist koogivormi või leivavormi (1.5 l mahtuavusega) ning asetage u. 20 minutiks sügavkülma. Valage poolenisti külmunud karamellijäätis purukihile ja tasandage ühtlaseks, asetage vorm uuesti sügavkülma.

Kuumutage mustsõstrad siirupiga keemiseni, suruge sõstrad puulusikaga katki ning kurnake segu läbi peene sõela. Vahustage munakollased suhkruga. Kuumutage piim, vahukoor ja glükoosisiirup eraldi kastrulis keemiseni, tõstke kastrul pliidilt ja niristage vedelik vahustamist jätkates munavahule. Lisage ka mustsõstrapüree. Kurnake kõik uuesti läbi peene sõela ning laske segu täielikult jahtuda.

Töödelge jahtunud segu jäätisemasinas või asetage vähemalt 3 tunniks sügavkülma (segage iga tunni tagant). Valage poolenisti külmunud jäätis karamellijäätisele ja siluge ühtlaseks. Asetage vorm veel vähemalt 2 tunniks sügavkülma.

Tõstke tort vormist välja ning asetage serveerimisalusele, kaunistage ülejäänud puru, värskete marjade ning söödavate lilledega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Piparkoogid

Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Jõulukook apelsini ja mandlitega

Hõrgutavad pühad

Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.

Sidruni-ingverimoos

Kõige maitsvam jõulupakk

Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Muinasjutuline šokolaadikook

Pühadehõngulised küpsetised

Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.

Jõulujoogid

Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.