Mustsõstratäidisega võiküpsised

14 tk.

1 tund

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Taigen
4 munakollast
170 g Dansukkeri ökosuhkrut
225 g nisujahu
15 g küpsetuspulbrit
210 g toasooja võid
Suurem näputäis soola

Mustsõstramoos
125 g mustsõstraid
85 g Dansukkeri ökosuhkrut

Juhised

1. Vahustage munakollased suhkruga.

2. Sõeluge kokku jahu ja küpsetuspulber, lisage munavaht ja mudige muredaks taignaks.

3. Lisage või ja lõpuks ka sool.

4. Jaotage taigen 14ks tükiks ja veeretage tükkidest pallid. Asetage taignapallid külmikusse tahenema.

5. Laduge pallid võiga määritud muffinipannile ja küpsetage 160°C juures u. 25 minutit.

6. Vajutage igasse küpsisesse umbes 1 cm sügavune lohk (näiteks napsuklaasi põhja abil).

7. Mustsõstramoos: keetke mustsõstraid suhkruga kuni marjad on katki keenud ja moos on veidi paksenenud, umbes 10 minutit keskmisel kuumusel. Mustsõstrad sisaldavad palju pektiini, mistõttu moos pakseneb jahtudes veel edasi.

8. Kallutage küpsised muffinivormist välja ja täitke lohud moosiga. Serveerida võib jahtunult niisama või leigelt vanillijäätisega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.