Näkileivad

10-12 tükki

Hinne (0 tk)

Koostisosad

100 g juuretist
2 dl käesooja vett
3 spl Dansukkeri leivasiirupit
1 tl soola
1-2 tl aniisi ja tilliseemneid
2 dl nisukliisid
2 dl tumedat rukkijahu
4 dl nisujahu

Soovi korral pealepuistamiseks:
1 dl seesami seemneid
1 dl linaseemneid

Juhised

Asetage juuretis taignakaussi ja lisage vesi. Segage juurde siirup, sool, aniis ja tilliseemned ning nisukliid. Lisage mõlemad jahud ja sõtkuge taigen hoolikalt läbi. Katke taignakauss puhta köögirätikuga ning jätke 2 tunniks kerkima. Asetge ahjuplaat ahju keskmisele siinile ning lülitage ahi 250°C kraadile. Asetage taigen jahuga ülepuistatud tööpinnale ja vormige pikergune rull. Lõigake rull 10-12 tükiks. Rullige iga taignatükk lamedaks kettaks ning torkige ketastesse kahvli abil augud. Soovi korral puistake leibadele seesami- ja linaseemneid ning suruge seemned taignarulli abil leibadesse. Tõstke leivad küpsetuspaberile ning seejärel asetage küpsetuspaber ahju kuumale plaadile. Küpsetage u. 5 minutit. Laske näkileibadel restil jahtuda. Hoidke kuivas kohas.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.