Koostisosad
Põhi
200 g digestive küpsiseid
100 g maisihelbeid
5 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
125 g võid või margariini
200 g piimašokolaadi
Täidis
500 g vaarikaid
1000 ml vahukoort
50 ml apelsinimahla
250 g Dansukkeri valget suhkrut
6 lehte želatiini
Kaunistamiseks
Piparmündilehti
Juhised
Vooderdage 20 x 30 cm vorm toidukilega. Purustage küpsised ning segage puru maisihelveste ja vanillisuhkruga. Sulatage rasvaine ja segage hoolikalt küpsisepuruga läbi. Suruge küpsisepuru vormi põhja. Asetage külma. Sulatage šokolaad veevannil. Pintseldage šokolaad küpsisepurule. Kui šokolaad on tardunud puistake põhi üle vaarikatega. Leotage želatiinilehti külmas vees. Segage keedunõus omavahel koor, apelsinimahl ja suhkur ning laske keema tõusta. Lisage želatiin, tõstke keedunõu tulelt ning segage kuni želatiin on lahustunud. Laske segul veidi jahtuda ning valage vormi vaarikatele. Asetage uuesti külma. Tõstke tardunud kook toidukile abil vormist välja ning lõigake ruutudeks. Kaunistage piparmündilehekestega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Hõrgutavad pühad
Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.