Koostisosad
3 dl leiget piima
1 dl sulatatud või vedelat margariini
8 dl nisujahu
1 tl soola
3 spl suhkrut
1 dl riivitud parmesani juustu
1 spl punet
Pintseldamiseks
sulatatud või vedelat margariini
Juhised
Murendage pärm taignaanumasse. Lisage piim, margariin, sool ja suhkur ning segage, kuni pärm on lahustunud.
Lisage jahu, 2/3 juustust ning pune ja segage, kuni taigen tundub parasjagu sitkena. Katke taigen rätikuga ja laske 20-30 minutit kerkida.
Tõstke taigen jahuga kaetud lauale ja veeretage pikaks rulliks, mis seejärel lõigake 20 tükiks.
Vormige tükid ümmargusteks kukliteks. Asetage 14 kuklit paarikaupa piklikku võiga määritud vormi, nii et kuklite küljed kokku puutuvad. Pintseldage margariiniga. Ülejäänud kuklid asetage liitekohale ja pintseldage samuti margariiniga. Puistake peale järele jäänud parmesani juust ja laske rätiku all 20-30 minutit kerkida.
Küpsetage ahju alumises osas ca 40 minutit temperatuuril 180ŗC. Laske kuklitel vormis 5 minutit jahtuda, kallutage need seejärel ahjurestile ja laske rätiku all jahtuda.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Hõrgutavad pühad
Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.