Koostisosad
Põletatud jäätis
500 ml vahukoort
140 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
8 munakollast (keskmise suurusega munadest)
450 ml täispiima
50 g Dansukkeri glükoosisiirupit
Õhulised küpsisetacod
45 g mandlilaaste
25 g nisujahu
45 g võid
45 g Dansukkeri kristallsuhkrut
45 ml vahukoort
45 g Dansukkeri glükoosisiirupit
Karamellikaste
120 g võid
1,5 g soola
175 ml vahukoort
1/2 vaniljekauna
175 g Dansukkeri kristallsuhkrut
25 g Dansukkeri glükoosisiirupit
Serveerimissoovitused
Taco alus, alternatiivina vormi küpsisest kauss ja serveeri taldrikul.
Juhised
Põletatud kreemjäätis
Võib valmistada mitu päeva enne serveerimist.
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Vala 500 ml vahukoort kuumakindlasse nõusse ja jäta ahju umbes 60 minutiks, kuni vedeliku maht on vähenenud poole võrra. Sega umbes iga 10 minuti tagant.
Mõõda suhkur ja munakollased kaussi ja klopi kergelt läbi.
Vala piim, küpsetatud koor ja glükoosisiirup kastrulisse. Kuumuta piimasegu keemiseni, vala kuum vedelik peenikese nirena munasegu hulka, segu samal ajal pidevalt segades. Vala segu tagasi potti ja kuumuta 83°C-ni. Jälgi tähelepanelikult, et temperatuur ei ületaks 85°C.
Jahuta segu külmkapikülmaks ja töötle jäätisemasinas soovitud konsistentsini. Tõsta jäätis pritskotti ja pane sügavkülma.
Õhulised küpsisetacod
Kuumuta ahi 170°C-ni.
Mõõda kaussi mandlilaastud ja jahu.
Sega potis või, suhkur, koor ja glükoosisiirup. Kuumuta segu temperatuurini 115°C. Tõsta pliidilt, lisa jahusegu ja sega ühtlane tainas. Lase külmikus umbes tund aega jahtuda.
Vormi segust 10 ühesuurust palli ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Veendu, et pallide vahel oleks piisavalt ruumi.
Küpseta umbes 10–12 minutit või kuni küpsised on kuldpruunid. Valmides on küpsised pehmed, selleks et neile taco või kausi kuju anda tuleb neid ahjust välja võttes suhteliselt kiirelt tegutseda. Kui sul taco alust ei ole saab küpsistele taco kuju anda riputades need peenemat sorti tainarullile või mõnele muule mitte väga jämedale pulgale tahenema. Kausi kuju saab kui asetada küpsis näiteks tagurpidi keeratud kruusi põhjale tahenema.
Karamellikaste
Kuumuta koor koos vaniljekaunaga keemiseni, tõsta pliidilt. Teise potti (eelistatavalt suures) vala suhkur ja glükoos. Kuumuta temperatuurini 185°C. Kui sulanud suhkru temperatuur on jõudnud 185°C-ni, võta pott tulelt. Lisa karamellile vähehaaval koor. Lase segul umbes 5 minutit podiseda.
Vala karamellikaste kaussi ja kata see kilega. Lase kastmel jahtuda umbes 37°C-ni. Sega hulka või ja sool. Aseta külmkappi.
Taco kokkupanek
Võta jäätis sügavkülmast välja umbes 20 minutit enne serveerimist. Vala karamellikaste eraldi pritskotti. Säti küpsisetacod või kausid serveerimisalustele valmis. Pritsi jäätis tacodesse. Viimistle karamellikastmega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Hõrgutavad pühad
Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.