Koostisosad
200 g sarapuupähkleid
100 g pistaatsiapähkleid
210 g Dansukkeri ökosuhkrut
250 g Dansukkeri heledat siirupit
120 g Dansukkeri glükoosisiirupit
85 g vett
2 munavalget (75 g)
Juhised
1. Eelsoojendage ahi 125°C-ni. Hakkige pähklid ja röstige neid ahjus 20 minutit.
2. Segage omavahel suhkur, siirupid ja vesi ning keetke kõrgel kuumusel ilma kaaneta kastrulis kuni segu temperatuur on 150°C. Kasutage mõõtmiseks karamellitermomeetrit.
3. Samal ajal kui siirup keeb vahustage munavalged tugevaks vahuks. Kui siirup on saavutanud vajaliku temperatuuri valage vahustamist jätkates siirup peene nirena munavalge vahu sisse.
4. Jätkake vahustamist veel 10 minutit kuni vaht on paks ja elastne. Mida kauem vahustate, seda tihkem tuleb nugat. Segage juurde jahtunud röstitud pähklid.
5. Valage segu küpsetuspaberiga vooderdatud ja kergelt õliga määritud vormi (20 x 30 cm). Suruge segu õliste kätega ühtlaselt vormi servadele ja nurkadesse.
6. Jätke nugat üleöö toatemperatuurile tahenema. Puistake üle tuhksuhkruga ja lõigake väiksemateks tükkideks. Säilitage õhukindlas karbis, kui mitmes kihis siis küpsetuspaberiga eraldatult.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.