Koostisosad
50 g võid või margariini
200 ml piima
25 g pärmi
75 ml Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
1 ml soola
1 tl purustatud kardemoni
u. 500 ml nisujahu
Täidis
50 g mandlijahu
100 ml Dansukkeri tuhksuhkrut
75 g võid või margariini
1/4-1/2 g safranit või apelsini riivitud koort
Kaunistamiseks
1 muna
1-2 spl Dansukkeri Demerara suhkrut
Juhised
Sulatage rasvaine. Lisage piim ja soojendage käesoojaks. Murendage pärm piima sisse, lisage suhkur, sool ja kardemon. Lisage vähehaaval jahu, kuni taigen enam kausi servade külge ei kleepu. Katke kauss puhta köögirätikuga ning jätke tunniks ajaks kerkima.
Segage omavahel täidise koostisained.
Rullige taigen jahuga ülepuistatud tööpinnal umbes 25x50 cm ristkülikuks. Määrige täidis taignale. Veeretage taignast rull, keerake see rõngaks ning asetage rasvainega määritud lahtikäivasse ahjuvormi. Katke vorm puhta köögirätikuga ning jätke veel tunniks kerkima.
Määrige sai lahtiklopitud munaga ning puistake üle Demerara suhkruga. Küpsetage ahju keskmisel siinil 200 °C kraadi juures u. 20 minutit.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastusega valmistatud jõuluküpsetised
Leia retsepte ja inspiratsiooni ainulaadsete jõulusüdamete jaoks kõigile, kellest hoolid.
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.