Ribid tsitruse salati ja sinepikastmega

4-le

Hinne (4 tk)

Koostisosad

Ribid
1 kg paksemaid ribisid
2 spl Dansukkeri suhkruroosiirupit
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud nelki
1 tl jahvatatud kardemoni
1 tl jahvatatud paprikat
1 tl valget pipart
2 tl soola
Võid või margariini

Tsitruse salat
2-3 apelsini
1 laim
1 punane sibul
1 spl peenelt hakitud punast tšillit
1 riivitud küüslauguküüs
1 spl värsket riivitud ingverit
1 spl Dansukkeri suhkruroosiirupit
½ tl purustatud musta pipart

Sinepikaste
1 spl purustatud sinepiseemneid
1 spl sinepipulbrit
1 spl valge veini äädikat
50 ml Dansukkeri glükoosisiirupit
150 ml vahukoort
150 ml crème fraîche’d

Juhised

Ribid
Segage siirup maitseainetega. Pruunistage ribid igast küljest võis. Määrige maitsesegu ribidele, asetage ribid küpsetusalusega ahju ja küpsetage umbes 30 minutit 175 °C kraadi juures.

Tsitruse salat
Koorige apelsinid ja laim ning puhastage viljaliha kelmetest. Koorige ja poolitage sibul ning lõigake õhukesteks viiludeks. Segage kõik koostisained omavahel salatikausis.

Sinepikaste
Segage sinepiseemned ja –pulber äädika ning siirupiga. Lisage koor ning vispeldage kreemjaks kastmeks. Lisage crème fraîche ning vispeldage soovitud konsistentsini.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.