Koostisosad
6 dl käesooja vett
2 spl õli
50 g pärmi
2 spl Dansukkeri Valget suhkrut
2 tl soola
u 13 dl (u 800 g) nisujahu
Täidis
100 g pehmet võid
1 dl hakitud peterselli
1 dl hakitud murulauku
2 tl kuivatatud või 3 värsket hakitud estragonioksa
Juhised
Valage vesi anumasse ja segage õliga. Lahustage pärm vees.
Lisage väikeste kogustena suhkur, sool ning jahu. Sõtkuge taignat seni, kuni see muutub elastseks. Laske taignal 40 min kerkida.
Puistake lauale jahu, võtke taigen välja ning sõtkuge see läikivaks ja elastseks.
Jagage taigen 6 võrdseks osaks. Rullige need piklikeks taignaplaatideks (u 30 cm).
Segage kõik täidise komponendid kokku. Pange igale taignaplaadile 1/6 täidisest ja määrige laiali.
Rullige taigen kokku ja asetage rullid kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laske rullidel ½ tundi kerkida. Soojendage ahi 250 kraadini. Küpsetage mõlemal plaadil olevaid baguette 15 min, kuni need muutuvad kuldpruuniks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Hõrgutavad pühad
Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.