Rukkileivad

3 pätsi

Hinne (0 tk)

Koostisosad

5 dl vett
400 g rukkijahujuuretist
1 dl Dansukkeri leivasiirupit
100 g tumedat rukkijahu
500 g speltajahu
300 g Manitoba nisujahu
18 g soola

Juhised

Valage vesi taignakaussi ja lisage juuretis. Segage kuni juuretis lahustub. Lisage siirup ja kõik jahud. Sõtkuge taigent 10 minutit. Lisage soola ja sõtkuge hoogsalt veel 8 minutit. Kummutage taigen toiduõliga määritud plastikkaussi, katke kauss kaanega ning jätke 3 tunniks kerkima.

Kummutage taigen jahuga ülepuistatud tööpinnale, jaotage 3 tükiks ning vormige pallideks. Katke taignapallid puhta köögirätikuga ning jätke veel 10 minutiks kerkima.

Vormige pallidest pätsid ja puistake need üle vähese speltajahuga. Nüüd asetage pätsid jahuga ülepuistatud köögirätikutele. Tõmmake rätikud ümber pätside ülespoole kokku nii, et taigen kerkib ülespoole mitte ei vaju külgedele. Jätke veel 1 ½ tunniks kerkima.

Asetage küpsetusplaat ahju ning lülitage ahi 250°C kraadile. Katke lõikelaud küpsetuspaberiga. Tõstke leivapäts küpsetuspaberile ning asetage koos paberiga kuumale plaadile. Pritsige ahju veepritsiga piisavalt vett. Pärast 5 minutit küpsetamist alandage ahju temperatuur 200°C kraadini. 10 minuti pärast avage korraks ahju uks, et ahju õhutada. Korrake 10 minuti pärast uuesti. Küpsetage kokku 40 minutit. Laske leibadel traatrestil jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.