Safrani pavlova valge šokolaadi vahu ja värske tsitrusesalatiga

u. 8-le

u. 2 tundi

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Pavlova
1/2 pakki safranit (1/4 g)
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
4 munavalget
8 g maisitärklist
5 ml siidriäädikat

Valge šokolaadi vaht
120 g valget šokolaadi
15 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
1 munakollane
200 ml vahukoort 
100 ml peeneteralist kohupiima või toorjuustu

Tsitrusesalat
Tsitruseid, nagu näiteks apelsine, greipfruuti, klementiine

Kaunistamiseks
granaatõun
1 apelsini koor

Juhised

Eelsoojendage ahi 125°C-ni. Purustage safran uhmris 1 spl suhkruga.

Vahustage munavalge poole kogusega suhkrust tugevaks vahuks, lisage vahustamist jätkates ülejäänud suhkur koos safranisuhkruga. Jätkake vahustamist veel 7-10 minutit kuni moodustub tugev vaht.

Lisage õrnalt segades maisitärklis ja äädikas. Valage segu kettakujuliselt küpsetuspaberile. Vormige taigna servadest lusika abil tipuline serv, vajutage keskele ümar lohk. Küpsetage ahju alumisel siinil umbes 2 tundi. Lülitage ahi välja ning jätke kook ahju veel 2ks tunniks.

Vahu valmistamiseks peaksid kõik koostisained olema toatemperatuuril. Hakkige šokolaad ja sulatage veevannil. Lisage muscovado suhkur ning jätke jahtuma. Vahustage munakollane kergelt ja lisage õrnalt segades šokolaadile.

Vahustage koor, lisage 1/3 koorest õrnalt segades šokolaadile. Lisage ülejäänud koor vaheldumisi toorjuustuga šokolaadile ja segage ühtlaseks. Valage vaht pritskotti, asetage umbes tunniks külmikusse.

Koorige ja fileerige tsitrused. Asetage pavlova serveerimisalusele. Pritsige vaht pavlova keskele lohku. Kaunistage tsitruste ja granaatõunaseemnetega, riivige peale veidi apelsinikoort. Valage ülejäänud tsitrused ja granatõunaseemned eraldi kaussi ja serveerige koogi kõrvale. 

Nõuanne: kooki saab serveerida ka šokolaadi-apelsini vahuga.

 

Šokolaadi-apelsini vaht
100 g tumedat šokolaadi
45 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
1 munakollane
200 ml vahukoort
NB! Kõik koostisained peavad valmistamise hetkel olema toatemperatuuril!
ühe apelsini koor

Hakkige sokolaad ja sulatage veevannil. Lisage muscovado suhkur ja laske jahtuda.Vahustage munakollane kergelt ja lisage õrnalt segades šokolaadile.

Vahustage koor, lisage 1/3 koorest õrnalt segades šokolaadile. Lisage ülejäänud koor vähehaaval. Riivige segusse apelsinikoor ja segage ühtlaseks. Asetage segu pritskotti ja jätke tunniks külmikusse tahenema.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Armastusega valmistatud jõuluküpsetised

Armastusega valmistatud jõuluküpsetised

Leia retsepte ja inspiratsiooni ainulaadsete jõulusüdamete jaoks kõigile, kellest hoolid.

Piparkoogid

Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Browniesegu purgis

Kõige maitsvam jõulupakk

Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Muinasjutuline šokolaadikook

Pühadehõngulised küpsetised

Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.

Jõulujoogid

Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.