Koostisosad
200 ml vahukoort
140 g Dansukkeri heledat siirupit
4 spl Dansukkeri glükoosisiirupit
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
2 spl kakaopulbrit
Maitsestamise variandid
1/2 peenelt hakitud tšillipipart
60 g purustatud piparmündikomme
50 g hakitud lagritsat
2 tl jahvatatud kardemoni
Vajate ka fooliumi ja küpsetuspaberit
Juhised
Segage kõik koostisained omavahel paksupõhjalises potis, lisage maitseine.
Keetke madalal kuumusel umbes 20 minutit, või kuni karamellitermomeeter näitab 120 C kraadi. Kui termomeetrit pole käepärast, toimib ka järgnev test: tilgutage tilgake massist külma vette, kui vees moodustub pehmemat sorti pallike on iiris valmis.
Määrige foolium rasvainega kokku ja valage iiris fooliumile. Laske jahtuda. Lõigake jahtunud iiris tükkideks ja keerake tükid küpsetuspaberisse.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Hõrgutavad pühad
Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.