Suvine sidruni-ploomi juustukook

10 tk.

u.1.5 tundi + 4 tundi sügavkülmas

Hinne (1 tk)

Koostisosad

Põhi
8 digestiivküpsist
40 g võid
40 g täistera tatart

Ploomikeedis
200 g kivideta ploome
50 g valget veini
95 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
40 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Sidrunijuustukook
3 munakollast
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
40 g Dansukkeri glükoosisiirupit
15 ml sidrunimahla
1/2 sidruni koor
300 g toorjuustu
300 ml vahukoort

Juhised

Purustage küpsised, sulatage või ja segage küpsisepuruga. Röstige tatar kuival pannil kergelt läbi ja laske jahtuda. Segage tatar küpsisepuruga ja suruge segu 18 cm diameetriga  lahtikäiva koogivormi põhja. Asetage vorm pooleks tunniks sügavkülma.

Valmistage ploomikeedis. Tõstke koostisained potti, kuumutage keemiseni ja keetke u. 4 minutit. Purustage blenderi abil ühtlaseks ja laske jahtuda.

Valage enamus keedisest 14 cm diameetriga koogivormi põhja, ülejäänu väiksematesse vormidesse (nendest tulevad koogikaunistused).Asetage vormid tunniks sügavkülma.

Vahustage munakollased tuhksuhkru ja glükoosisiirupiga. Lisage sidrunimahl, riivitud koor ja toorjuust ning segage ühtlaseks. Vahustage eraldi kausis koor ning segage õrnalt toorjuustuseguga.

Eemaldage koogipõhja vormilt serv ja asetage see natuke suurema (20 cm diameetriga) toidukilega vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja keskele. Tõstke suurim ploomikeedise ketas põhjale.

Valage enamus toorjuustusegust koogile. Ülejäänu valage väikestesse vormidesse (kaunistusteks). Asetage u. 4 tunniks sügavkülma.

Eemaldage vormiümbris ja toidukile ning kaunistage kook väiksemates vormides valmistatud toorjuustu ja keedise kujunditega ning värskete marjadega. Serveerimisel laske enne lahti lõikamist 15–20 minutit toatemperatuuril sulada.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.