Koostisosad
Iiris
15 g võid
100 ml vahukoort
70 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
40 g Dansukkeri heledat siirupit
20 g Dansukkeri glükoosisiirupit
Näputäis soola
Muud koostisained
u. 30 sarapuupähklit
150 g pralineemassi
20 g tumedat šokolaadi
Juhised
Eelsoojendage ahi 175°C-ni, röstige pähkleid pöördõhurežiimil 5-10 minutit. Valage pähklid köögirätikule ja hõõruge neid rätikus, et kesti eemaldada. Laske jahtuda.
Laduge ahjuplaadile u. 30 paberist või silikoonist kommivormi. Kuumutage kõiki iirise koostisaineid paksupõhjalises kastrulis pidevalt segades kuni segu temperatuur tõuseb 125°C-ni.
Jaotage iiris vormidessee, täites need umbes 1/3 ulatuses, määrige teelusika abil segu ka vormide külgedele. Asetage igasse vormi üks pähkel. Jätke tahenema.
Sulatage pralineemass mikrolaineahjus ja täitke vormid. Asetage külmikusse tahenema.
Sulatage šokolaad. Valage šokolaad pritsi ja tilgutage igale kommile tilk šokolaadi. Jätke toatemperatuurile tahenema.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Hõrgutavad pühad
Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.