Koostisosad
Kook
2 dl kakaod
5 dl piima
3 dl Dansukkeri Fariinsuhkrut
250 g võid või margariini
3 dl Dansukkeri Ekstrapeent valget suhkrut
4 muna
7 dl nisujahu
2 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
Täidis
400 g maitsestamata Philadelphia light toorjuustu
3 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
Kaunistamiseks
1 roheline martsipanikate (nt. Odense)
150 g mandlimassi
1 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
kollast ja musta toiduvärvi
50 g tumedat šokolaadi
Juhised
Katke ahjupann küpsetuspaberiga. Määrige paber võiga ja puistake üle riivsaiaga.
Segage potis kakao, piim ja suhkur ning laske keema tõusta. Laske jahtuda. Vahustage rasvaine suhkruga heledaks vahuks. Lisage ükshaaval munad. Segage nisujahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber omavahel ning lisage koos piimaseguga vaheldumisi tainale. Valage tainas ahjupannile. Küpsetage kooki ahju alumises osas 175 °C juures umbes 30 minutit.
Kallutage kook paberile ja laske jahtuda. Segage omavahel kokku täidise koostisosad. Lõigake koogist välja traktorikere ning kaks ratast. Lõigake kõik kolm detaili kaheks kihiks ning määrige täidis iga detaili ühele kihile. Asetage teised kihid peale. Katke kere rohelise martsipaniga. Lõigake üleliigne martsipan ära.
Hõõruge tuhksuhkur mandlimassi sisse. Võtke neljandik mandlimassist ning värvige see toiduvärviga kollaseks, ülejäänu aga mustaks. Rullige mandlimass õhukeseks. Katke rattad musta martsipaniga ning lõigake kollasest martsipanist välja kaks ringi, mis asetage rataste peale. Kaunistage tordi muud osad vastavalt soovile ülejäänud martsipani ja sulatatud šokolaadiga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.