Üllatusega kuklid

Hinne (0 tk)

Koostisosad

200 g võid või margariini
500 ml piima
50 g pärmi
1/2 g safranit
3 g soola
150 g Dansukkeri Valget suhkrut
u. 950 g nisujahu

Täidis
150 g võid või margariini
180 g Dansukkeri Fariinsuhkrut
Pintseldamiseks muna ja ülepuistamiseks Dansukkeri Pärlsuhkrut

Juhised

Need kuklid näevad üsna tavalised välja, kuid neis on peidus maitsev täidis.

Sulatage või ja segage piimaga. Murendage pärm taignakausis ning lisage piimasegu, segage kuni pärm lahustub. Lisage safran, sool ja suhkur. Lisage vähehaaval jahu kuni moodustub sile ja elastne taigen. Katke taignakauss puhta köögirätikuga ning laske u. 30 minutit kerkida.

Segage omavahel täidise koostisained. Valage kerkinud taigen jahuga ülepuistatud tööpinnale ning voolige kaks rulli. Jaotage mõlemad rullid 30 tükiks ning vormige tükkidest lamedad kettad. Tõstke pooltele ketastele täidist, katke täidiseta kettaga ning vajutage servad kokku nii, et moodustuks ümmargused kuklid. Asetage kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (või laduge muffinivormidesse), katke plaat puhta köögirätikuga ning jätke kuklid veel 30 minutiks kerkima. Eelsoojendage ahi 225°C kraadini. Pintseldage kukleid lahtiklopitud munaga ning puistake üle pärlsuhkruga. Küpsetage ahju keskmises osas u. 10 minutit. Eriti hästi maitsevad need kuklid soojalt, koos klaasi külma piimaga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.