Koostisosad
6 muna
4 dl Dansukkeri ökosuhkrut
200 g peenestatud sarapuupähkleid
1/2 dl nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
Kaunistamiseks
1 kott (100 g) Daim-šokolaadikomme
3 dl vahukoort
2 spl Dansukkeri tuhksuhkrut
250 g (1/2 l) värskeid vaarikaid
Juhised
Katke ahjupann (25 x 35 cm) küpsetuspaberiga. Määrige paber võiga. Vahustage munad suhkruga heledaks ja õhuliseks massiks. Segage omavahel pähklid, nisujahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning lisage munavahule. Valage taigen ahjupannile ja küpsetage ahju keskosas 175°C juures u 30 minutit. Kallutage kook suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemaldage paber, millel kook küpses. Puistake kook üle Daim-kommidega. Laske jahtuda. Lõigake ruutudeks. Vahustage koor ja tuhksuhkur tugevaks vahuks. Pritsige vahtu ruutudele. Kaunistage vaarikatega. Enne kaunistamist võiks kooki külmas hoida. Kui tervet kooki korraga ära ei sööda, võiks kaunistada ainult kohe nautimisele mineva koogi osa.
Vaarikad võib asendada muude marjade või puuviljadega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.