Koostisosad
Kokteilisiirupi baasretsept
150 g maasikaid
300 ml palsamiäädikat või punaveiniäädikat
270 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
Maasikakokteil
3 spl kokteilisiirupit
200 ml mullivett
2-3 värsket maasikat
laimviilud
40 ml džinni (võib ka ära jätta)
Juhised
Kokteilisiirupi
Loputage ja tükeldage maasikad ning valage õhukindlalt suletava kaanega purki.
Kuumutage äädikat keemiseni, kuid ärge keetke. Valage äädikas maasikatele ja sulgege purk õhukindlalt. Asetage purk vähemalt 2 päevaks külmikusse.
Kurnake vedelik paar korda läbi tiheda sõela kuni tulemus on täiesti klaar. Lisage vedelikule suhkur ja kuumutage pidevalt segades kuni kogu suhkur on lahustunud. Valage siirup puhtasse pudelisse, sulgege pudel õhukindlalt ja säilitage külmkapis.
Maasikakokteil
Valage siirup suurde klaasi ja lisage mullivesi.
Loputage ja lisage maasikad. Lisage džinn ja laimiviilud.
NB!
Kokteilisiirup on mõttekas valmis teha vähemalt mõni päev varem kui teda vajate, sest seistes siirupi maitse intensiivistub.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Hõrgutavad pühad
Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.