Suvemaitseline
moos ja
marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid. Kõik on igati sobivad nii hommikusele röstsaiale määrimiseks, jogurtisse lisamiseks või pannkoogi kõrvale maiustamiseks. Moosisuhkrute abil on suisa naeruväärselt lihtne suvine saak purki varuda. 

Punasesõstramoos

Kibuvitsamoos

Kollase tomati moos

Rabarberimoos leedriõiesiirupiga

Virsikumarmelaad mündiga

Rohelise viinamarja moos

Mustsõstramoos

Chorizo-tomatimoos

Ploomimarmelaad

Kas moos on valmis?

Kontrollimaks, kas moosi või marmelaadi konsistents on paras, aseta keetmist alustades tühi taldrik külmikusse. Kontrollimiseks võta taldrik välja, pane sellele veidi moosi või marmelaadi ning aseta taldrik tagasi külmkappi veidikeseks jahtuma. Natukese aja pärast võta taldrik uuesti välja ja tõmba lusikaga läbi moosi/marmelaadi. Kui lusika jälg jääb täis valgumata, on hoidis valmis.

Õuna-ploomimoos

Põldmarjamoos

Tomatimoos

Vaarika-laimi-lagritsa moos

Tikrimoos

Rabarberimoos kardemoni ja vanilliga

Maasikamoos sidruni ja piparmündiga

Kirsimoos šokolaadiga

Arbuusi-maasikamoos

Sildimasin

Siin saad lihtsasti teha kõigile hooaja headele silte!

Veel retsepte moosi ja marmelaadi valmistamiseks leiate siit

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.